2023-04-02

Batoane proteice – merită consumate și care sunt proprietățile lor?

Batoanele proteice devin din ce în ce mai populare. Au fost create pentru persoanele active fizic, dar în prezent tot mai mulți oameni decid să le folosească. Acest lucru se datorează dimensiunii lor și compoziției potențial mai bune decât alte gustări de acest tip. Sunt apreciate mai ales de persoanele ocupate care au nevoie sa-si potoleasca rapid foamea pe fuga pentru a mai rezista o clipa pana la urmatoarea masa. Este aceasta o soluție potrivită. Ce oferă cu adevărat batoanele proteice și care sunt proprietățile lor?

Ce e cu batonul proteic?

Conform intenției producătorilor, batonul proteic este un simbol al vremurilor noastre și este unul dintre reprezentanții alimentelor funcționale (super-aliment). Ba mai mult, se spune că sunt concepute pentru a crește masa musculară, având astfel proprietăți de slăbire. Toate aceste aplicații sunt argumentate de compoziția batoanelor proteice. Deci cum arată el?

Din ce sunt făcute batoanele proteice?

Componenta lor cea mai importantă va fi, desigur, proteinele (proteinele) rezultate din denumire. Important, conținutul de proteine ​​din batonul proteic ar trebui să corespundă cu 26-47 la sută. greutatea totală a produsului. În acest scop, se folosesc ambele soiuri de proteine ​​din zer și cazeină, proteine ​​din soia, proteine ​​din ouă de pui etc.. Compoziția rămasă de batoane proteice include:

  • carbohidrați – de la 25 la 35 la sută greutatea totală a produsului, totuși, se presupune că nu ar trebui să fie mai mult de 20 g într-un bar.
  • grăsimi – se presupune că cele mai bune batoane proteice au până la 20% din ele în compoziția lor. Totuși, aici proporțiile pot fi destul de diferite în funcție, de exemplu, dacă bara este dedicată doar sportivilor etc.

Acestea sunt cele 3 ingrediente principale care se vor găsi în orice baton proteic. Întregul este completat de diverși alți nutrienți precum fibre, zaharuri simple, aminoacizi, nuci etc.

Batoanele proteice de cea mai buna calitate se gasesc in oferta magazinului SFD, care au fost deja apreciate de multe persoane, chiar si de cei mai putin activi fizic. Cu compoziția potrivită, pot fi o gustare solidă, sănătoasă.

Batoane proteice în dietă – ce merită să știți?

Batoanele proteice, datorită compoziției lor bogate, pot fi atractive pentru mulți oameni. Mai ales când încerci să te îngrași. Cu toate acestea, există două puncte de bază de reținut. Au fost create pentru sportivi, prin urmare persoanelor care sunt inactive fizic nu li se recomandă să le mănânce mai mult de o dată pe săptămână.

Mai mult, în ciuda compoziției lor foarte bogate și bune, batoanele proteice (ca și alte suplimente și nutrienți) nu pot înlocui mesele sănătoase dintr-o dietă echilibrată. Ar trebui tratate mai degrabă ca o gustare sănătoasă.

De asemenea, este de remarcat faptul că consumul lor este recomandat de specialiști sub formă de suplimente în jurul antrenamentului, de exemplu până la 2 ore după exercițiu. Acest lucru se datorează faptului că organismul absoarbe mai bine proteinele după efort, care sunt furnizate în cantități mari de batonul proteic.

Daca vrei sa gasesti si alte suplimente sau nutrienti care au o compozitie bogata si valoroasa, merita sa arunci o privire in oferta magazinului SFD, ale carui produse sunt deosebit de apreciate de sportivi.