2023-04-02

Când să apelezi la colagen și cum să-l folosești?

Colagenul este una dintre proteinele naturale care se găsesc în aproape toate țesuturile animalelor, iar în organism este responsabil pentru construirea țesutului conjunctiv, care se găsește în articulații și tendoane. Mai mult, este responsabil pentru elasticitatea și elasticitatea pielii. Utilizarea sa îl face utilizat pe scară largă în sport, deoarece ajută la regenerarea articulațiilor și a tendoanelor care au fost deteriorate într-un fel.

Colagen – ce este și în ce constă?

Colagenul este unul dintre principalele componente ale țesutului conjunctiv din corpul uman. Este de remarcat faptul că este benefic pentru întregul organism. Oferă țesuturilor rezistență la întindere, motiv pentru care este utilizat pe scară largă nu numai în sport, ci și pentru îngrijirea pielii. Colagenul este format din aminoacizi destul de neobișnuiți, deoarece are un conținut ridicat de glicină și prolină.

Interesant este că pentru producerea de colagen în corpul uman este necesar accesul constant la vitamina C, dar într-o concentrație strict definită. De remarcat, totuși, există mai multe tipuri, iar colagenul de tip II este cel mai valoros pentru sănătatea articulațiilor. Acest lucru se datorează faptului că se găsește în cartilajul articular.

Când să apelezi la colagen?

Colagenul se găsește și sub formă de nutrienți și suplimente alimentare. Cu toate acestea, merită să ne amintim că, ca și în cazul altor produse de acest tip, atingerea colagenului ar trebui să fie determinată de o situație specifică. Cel mai bine este să cereți părerea medicului dumneavoastră fără nicio îndoială – chiar dacă vă recuperați după o accidentare.

Nu se precizează că cererea de colagen necesită utilizarea unor suplimente adecvate. Poate că schimbarea obiceiurilor alimentare va fi suficientă în acest caz. Cu toate acestea, utilizarea colagenului sub formă de supliment alimentar poate fi recomandată pentru sporturile de rezistență și forță. Acest lucru se datorează faptului că în unele discipline articulațiile și tendoanele sunt deosebit de intens exploatate.

Când căutați colagen sub formă de supliment alimentar, merită să aruncați o privire la oferta SFD, care are o selecție largă (și pentru îngrijirea pielii). Brandul este cunoscut pentru cercetarea tuturor produselor sale, precum și pentru cea mai înaltă calitate a acestora.

Cum iei colagenul?

Colagenul sub formă de supliment alimentar este disponibil în principal sub formă de capsule și în vrac – pentru a fi dizolvat. Tipul de colagen pe care ar trebui să-l alegeți ar trebui să depindă de situația dumneavoastră specifică.

Se poate spune că, dacă trebuie să luați cantități mari de colagen, este mai bine să alegeți o formă liberă, deoarece este mai ușor să dizolvați pulberea în apă decât să înghiți câteva tablete. Cel mai important, în scopuri de profilaxie în sport sau de tratare a leziunilor minore, această formă de colagen va fi cea mai potrivită.

Merită să ne amintim că corpul uman poate produce singur anumite cantități de colagen. Totuși, pentru aceasta, este necesară o dietă echilibrată corespunzător, care este adesea dificil de menținut. Merită să priviți oferta magazinului SFD, care are o selecție largă de diverse tipuri de nutrienți și suplimente necesare sportivilor, precum și persoanelor mai puțin active fizic.