2023-04-02

Ce vitamine merită să luați în timpul antrenamentului intensiv?

Efortul fizic crescut determină corpul uman să elimine diferiți nutrienți valoroși, inclusiv vitamine și minerale. Tocmai din acest motiv, sesiunile de antrenament trebuie întotdeauna adaptate unei alimentații echilibrate, astfel încât să nu slăbească, ci să întărească organismul. Cu toate acestea, adesea cu intensitate mare a exercițiilor, oferind corpului cantitatea potrivită, incl. vitaminele și mineralele prin alimente se dovedește a fi imposibil de obținut. În astfel de situații este indicat să ajungeți la diferite tipuri de nutrienți și suplimente alimentare, care conțin, printre altele, vitamine.

Ce vitamine sunt recomandate pentru antrenamente de mare intensitate?

Vitaminele sunt substanțe nutritive de care organismul uman are nevoie pentru a funcționa corect. Ele susțin diferite tipuri de procese care au loc în organism, întăresc imunitatea și au un efect general de promovare a sănătății. În multe cazuri, acestea sunt necesare, iar pierderea lor poate fi chiar asociată cu o deteriorare semnificativă a sănătății. Când suntem supuși unui efort fizic crescut, expunem corpul la o pierdere mare, inclusiv vitamine, de aceea este foarte important să le controlezi nivelul.

În funcție de situație, antrenamentul intens poate epuiza alte vitamine. Asa numitul Vitaminele ADEK sunt solubile în grăsimi și datorită acestui lucru organismul nostru este capabil să le stocheze. Pe de altă parte, vitaminele B și C sunt solubile în apă. Dacă sunt suprahidratate, aceste tipuri de vitamine pot fi excretate rapid și există riscul ca acestea să fie prea scăzute, ceea ce duce la consecințe asupra sănătății.

Ca urmare, vitaminele sub formă de suplimente alimentare sunt deosebit de populare în rândul persoanelor care sunt foarte active fizic. Cu toate acestea, trebuie amintit că doar suplimentele alimentare de cea mai înaltă calitate pot asigura un nivel adecvat de vitamine în organism. Merita sa te uiti la oferta magazinului SFD, pentru ca exista diverse articole din domeniul vitaminelor, inclusiv cele mai putin obisnuite.

Vitamine și alte suplimente care vă vor permite să vă antrenați în siguranță în sală

În timpul antrenamentului intensiv în sală, merită să aveți grijă de siguranța propriului corp. Suplimentarea adecvată poate ajuta la evitarea rănilor și microtraumelor care vor afecta negativ sănătatea întregului corp. În cazul vitaminelor, acestea vor fi în primul rând vitaminele B6 și B12.

Mai mult, în cazul în care organismul nostru nu este expus la soare pentru o perioadă adecvată de timp, va fi foarte importantă suplimentarea cu vitamina D. În plus, vitamina E și acidul folic vor fi de asemenea importante.

Acest lucru este foarte important, mai ales în cazul antrenamentelor intense, deoarece acestea duc la formarea unor cantități mari de radicali liberi, al căror exces duce la deteriorarea celulelor organismului. Totuși, în afară de vitamine, cu antrenament de intensitate mare, merită să obțineți și colagen pentru siguranța propriului organism.

Daca vrei sa faci aprovizionare cu nutrienti si suplimente alimentare, merita sa fii atenta la oferta magazinului SFD. Există toți nutrienții și suplimentele necesare care te vor ajuta să atingi diverse obiective de antrenament, menținând în același timp starea corespunzătoare a organismului și sănătatea acestuia.