2023-04-02

Pot mânca unt de arahide în timpul dietei mele de antrenament?

La gândul, untul de arahide este controversat și sună mai degrabă ca opusul dietei unui atlet, a unei persoane care lucrează la corpul său etc. Totuși, totul depinde de tipul de produs pe care îl alegeți. Untul de arahide în sine este, de fapt, o sursă de mulți nutrienți valoroși, de la proteine ​​la grăsimi și vitamine. Aparentele sunt adesea confuze, iar acesta este și cazul aici, deoarece untul de arahide este adesea un ingredient în alimentația sportivilor.

Este untul de arahide sanatos?

La prima vedere, puteți vedea că untul de arahide este bogat în calorii. Cu toate acestea, acesta nu este un motiv pentru care nu merită să ajungeți la ei. Dacă produsul este de calitate adecvată, acesta poate aduce, printre altele, organismului uman cantitatea potrivită de carbohidrați absorbiți rapid, ceea ce este cel mai indicat înainte de antrenament.

Cele mai bune unturi de arahide contin multe proteine, fibre, grasimi, precum si saruri minerale si vitamine (ex. E), etc. Ar trebui sa cauti acest tip de unturi de nuci in magazinele specializate. Oferta SFD include o selecție foarte mare de unturi de arahide care merită adăugate la propria dietă de antrenament.

Care sunt tipurile de unt de arahide pentru sportivi?

Cea mai populară sursă de producție pentru untul de arahide sunt alunele. Totuși, din ce în ce mai des poți întâlni și alte produse și acestea câștigă constant în popularitate. Din ce în ce mai multe produse sunt fabricate din:

  • Acaju,
  • Fistic,
  • migdale,
  • Susan.

Tipurile individuale de nuci sunt cele care alcătuiesc marea majoritate a untului de nuci. Cel mai adesea valoarea lor va fluctua în jurul a 90%, în timp ce celelalte componente sunt, printre altele proteine, carbohidrați, grăsimi, fibre și sare (se găsesc în urme prin apariția naturală în alte ingrediente).

Care sunt proprietățile de promovare a sănătății ale untului de arahide?

Este de remarcat faptul că untul de arahide cu compoziția potrivită poate fi cu adevărat sănătos și, interesant, poate fi și un înlocuitor interesant pentru dulciuri și, mai ales, un înlocuitor sănătos. În legătură cu untul de arahide, cele mai frecvent menționate beneficii ale utilizării acestuia sunt:

  • Sursă de multe minerale – cum ar fi calciu, fosfor, cupru, fier, crom, sodiu, potasiu, magneziu, zinc etc.
  • O sursă de proteine ​​și o cantitate mare de grăsimi.
  • Arzătorul de grăsimi – untul de arahide, prin proprietățile sale, ajută la arderea grăsimilor și, de asemenea, duce la întărirea generală a organismului.
  • Nuci – deoarece 90% din compoziția untului de arahide sunt nuci, multe dintre proprietățile lor sunt transferate și la untul de arahide făcut din acestea.
  • Vitamine – untul de arahide contine in principal vitamina E, dar nu trebuie sa fie singura vitamina gasita in acest tip de produs.

În ciuda numeroaselor beneficii ale untului de arahide, amintiți-vă întotdeauna că este un produs bogat în proteine ​​și grăsimi. Aceasta înseamnă că nu trebuie folosit în cantități excesive deoarece poate duce la reținerea apei etc.

Atunci când alegeți suplimentele și substanțele nutritive potrivite pentru dieta unui atlet, merită să le alegeți pe cele de cea mai bună calitate. Atunci pot susține cu adevărat atingerea obiectivelor de antrenament etc. Din acest motiv, merită să acordați atenție ofertei magazinului SFD, care este bogată în tot felul de nutrienți și suplimente alimentare, care sunt apreciate în primul rând de sportivi, dar de asemenea nu numai.